Irriterande träd som måste fällas

Att ha ett träd som står över hela tomten och skuggar är sjukt irriterande. Även om den inte ens står på ens egen tomt så kan den när den är hög nog stå i vägen och göra det omöjligt att sola. Så har vi det i alla fall här hemma nu. Grannen har en stor ek på sin tomt, som är väldigt fin, men som skuggar hela min trädgård på den sidan där jag skulle kunna sola. Och det är klart att jag inte kan göra någonting åt det rättsligt egentligen, men har faktiskt kommit överens med grannen nu om att vi ska fälla det. Han var nämligen inte så värst fäst vid trädet heller och sa att han tycker det blir skönt att slippa kratta så mycket.

Därför har vi tillsammans kommit överens om att få hit trädfällare från Deadline AB i Sundsvall som ska ta hand om trädet åt oss och fälla det och det känns väldigt bra. Känns som att det kan bli lyckat faktiskt. Som att det blir bra för oss båda. Han var dock lite nervös när vi skulle välja företag med trädfällare för att vi skulle ta fel och att det skulle sluta med en fällning där trädet faller rakt över hens hus och förstör det totalt. Så vi kollade runt ett tag innan vi hittade Deadline AB och föll för dem. Känns som att vi kommer att kunna vara trygg med dem, så riskerna med trädfällarnas jobb är litet men om det blir bra så kommer resultatet att vara toppen.

Tänk att kunna ligga ute på altanen när det är sol ute och faktiskt sola utan att hamn i skuggan från ett stort träd. Det är lite overkligt faktiskt, trädet har funnit där så länge nu att jag inte ens vet hur det är att vara utan det. Men kommer antagligen att bli hur bra som helst. Så ja, ser verkligen fram emot det. Och Deadline ABs trädfällare ska komma hit nästan vecka. Ska hålla er uppdaterade kring hur det går.